Wednesday, 4 February 2015

108 Names of Lord Ayyappa

Lord Ayyappa Names

Ayyappan also called Sastavu or Sasta, the offspring of Shiva and Vishnu. Lord Ayyappa is the presiding deity of Sabarimala temple. The name "Sri Ayyappan" is used as a respectful form of address in the Malayalam and Tamil languages. The Malayalam, Kannada, Telugu and Tamil sentence Swamiye Saranam Ayyappa can be translated as, "Oh Ayyappa!". He came down to earth to free his devotees from the clutches of demon Mahishi. Lord Ayyappa enshrined in the Sabarimala temple combines both these aspects of Brahman. In the Puranic lore, as usual, this fact is presented in an interesting and symbolic story form. As Sri Ayyappa represents both Vishnu and Shiva in one Divinity, He is worshipped both as Protector and Deliverer.

108 Names of Lord Ayyappa
1Om Mahashasthre Namah
2Om Shilpashasthre Namah
3Om Lokhashasthre Namah
4Om Mahabalaya Namah
5Om Dharmashasthre Namah
6Om Veerashasthre Namah
7Om Kalashasthre Namah
8Om Mahojhase Namah
9Om Gajadeepaya Namah
10Om Angapathe Namah
11Om Vyagrapathe Namah
12Om Mahadhyuthaye Namah
13Om Ganadhyakshaye Namah
14Om Mahaguna Ganaye Namah
15Om Agraganyaye Namah
16Om Nakshatradepaya Namah
17Om Chandraroopaya Namah
18Om Varahakaya Namah
19Om Durvashyamaya Namah
20Om Maharoopaya Namah
21Om Rigveda Roopaya Namah
22Om Kruradhrustaye Namah
23Om Anamaayaya Namah
24Om Thrinethraya Namah
25Om Utpalakaraya Namah
26Om Kalanthakaya Namah
27Om Naradeepaya Namah
28Om Dakshayagna Nashakaya Namah
29Om Kalhara Kusuma Priyaya Namah
30Om Madhanaya Namah
31Om Madhava Suthaya Namah
32Om Mandara Kusuma Priyaya Namah
33Om Madhalasaya Namah
34Om Veerashasthre Namah
35Om Mahasarpa Veebushanaya Namah
36Om Mahasuraya Namah
37Om Mahadheeraya Namah
38Om Mahapapa Veenashakaya Namah
39Om Asiasthaya Namah
40Om Sharadharaya Namah
41Om Halahaladhara Sutaya Namah
42Om Agni Nayanaya Namah
43Om Arjuna Patheye Namah
44Om Ananghamadhana Turaya Namah
45Om Dustha Grahade Paya Namah
46Om Sastre Namah
47Om Sishtarakshana Deekshitaya Namah
48Om Rajarajarchi Taya Namah
49Om Rajasekaraya Namah
50Om Rajasotamaya Namah
51Om Manjuleshaya Namah
52Om Vararuchaye Namah
53Om Varadaya Namah
54Om Vayu Vahanaya Namah
55Om Vajranghaya Namah
56Om Vishnuputhraya Namah
57Om Khadghapanaye Namah
58Om Balodyathaya Namah
59Om Triloka Gyanaya Namah
60Om Adi Balaya Namah
61Om Kasthuri Tilakamchithaya Namah
62Om Pushkaraya Namah
63Om Purna Davalaya Namah
64Om Purna Veshaya Namah
65Om Krupalayaya Namah
66Om Pasha Hasthaya Namah
67Om Bhaya Pahaya Namah
68Om Omkara Roopaya Namah
69Om Papaghnya Namah
70Om Pashanda Rudera Shanaya Namah
71Om Pancha Pandva Samrakshakaya Namah
72Om Parapapa Vinashakaya Namah
73Om Pancha Vaktra Kumaraya Namah
74Om Panch Akrshara Parayanaya Namah
75Om Panditaya Namah
76Om Sreedhara Suthaya Namah
77Om Nyayaya Namah
78Om Kavachine Namah
79Om Kavina Madhi Pathaye Namah
80Om Kandha Yajushe Namah
81Om Tarpana Priyaya Namah
82Om Shyama Roopaya Namah
83Om Navya Dhanyaya Namah
84Om Satsamtha Pavi Nashakaya Namah
85Om Vyaghra Charma Dharaya Namah
86Om Shooline Namah
87Om Krupalave Namah
88Om Venu Vadhanaya Namah
89Om Khambu Khantaya Namah
90Om Keerita Divi Bushitaya Namah
91Om Dhur Jathaye Namah
92Om Veerya Nilayaya Namah
93Om Veraya Namah
94Om Verendra Vandithaya Namah
95Om Vishwaroopaya Namah
96Om Veerapathaye Namah
97Om Vividhardha Phala Pradhaya Namah
98Om Maharoopaya Namah
99Om Chathurbahave Namah
100Om Para Pasha Vimochakaya Namah
101Om Naga Kundaladharaya Namah
102Om Rathna Keerethaya Namah
103Om Jatadharaya Namah
104Om Naga Lamkara Samyukthaya Namah
105Om Nanarathna Vibushita Dehaya Namah
106Om Purnambha Samethaya Namah
107Om Pushkalamba Samethaya Namah
108Om Hara Hara Puthraya Namah
Rainbow Pinwheel Pointer Rainbow Pinwheel Pointer Rainbow Pinwheel Pointer